Novosti

Novosti vezane uz projekt AGRO – TECH

Završna konferencija projekta AGRO-TECH

Dana  19. ožujka 2019. godine održana je završna konferencija projekta AGRO-TECH Obrazovanje za integraciju na tržište rada. Konferenciji  su uz nastavnike Veleučilišta u Požegi prisustvovali  i partneri koji su sudjelovali u provedbi projektnih aktivnosti kao i sami polaznici koji su se rado odazvali ovom događaju. Na konferenciji su prezentirane projektne aktivnosti te ostvareni rezultati i ciljevi projekta. Po završetku  konferencije druženje  s  prisutnim gostima  nastavljeno je  uz prigodni domjenak kojim je obilježen završetak projekta. 

IMG 7468

Dodjela uvjerenja polaznicima edukacija AGRO-TECH

Dana 22.01.2019. godine na Veleučilištu u Požegi održana je dodjela uvjerenja o osposobljenosti za polaznike koji su završili edukacije u okviru projekta AGRO-TECH obrazovanje za integraciju na tržište rada. Od ukupnog broja polaznika koji su započeli sa sudjelovanjem u edukacijama uspješno je završio 41 polaznik, odnosno 13 vinogradara/podrumara i 28 računalnih operatera. Nositelj projekta je Veleučilište u Požegi, a partner u provedbi projektnih aktivnosti je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Požega. Projekt je imao za cilj poboljšati status dugotrajno nezaposlenih osoba povećavajući razinu socijalne uključenosti i pristup tržištu rada u STEM sektoru. Nakon 120 sati obuke stekli su kvalifikaciju ili prekvalifikaciju koja će im doprinijeti povećanju znanja, razvoju novih vještina i kompetencije odraslih osoba i njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Na završenoj edukaciji polaznicima su čestitali dr. sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj, dr. sc. Robert Idlbek, voditelj programa računalni operater, dr. sc. Branka Svitlica, prodekanica za nastavu i voditeljica programa za vinogradara-podrumara te Marina Jelčić Vidačić, voditeljica projekta. Nakon službenog dijela i podjele uvjerenja polaznicima uslijedilo je kratko druženje uz kavu i smijeh, te prisjećanje na zanimljive događaje koji će ostati svima u sjećanju.

AGRO-TECH Dan za nezaposlene

fdgd

AGRO-TECH  dan za nezaposlene

Na Veleučilištu u Požegi 18. prosinca 2018. godine održan je AGRO-TECH dan za nezaposlene na kojemu su polaznici edukacija Računalni operater i Vinogradar/ podrumar predstavili svoje poslovne planove. Na okruglom stolu poslovni planovi su predstavljeni polaznicima i poduzetnicima, voditelj cijelog događanja bio je Marko Dumančić iz Hrvatske gospodarske komore Požega. Po završetku izlaganja planova održana je kratka prezentacija s mogućnostima  koja se nude za žene poduzetnice i  mlade  koji se odluče  na realizaciju svog poslovnog plana  od strane Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR).

 

 

 

AGRO-TECH_DAN_ZA_NEZAPOSLENE.pdf

Putovanje u Rijeku i Poreč 25. i 26. rujna

iPiccy collage

Putovanje u Rijeku i Poreč 25. i 26. rujna
Polaznici edukacija koje se provode u sklopu projekta AGRO-TECH Obrazovanje za integraciju za tržište rada su zajedno s nastavnicima i voditeljima krenuli na dvodnevno putovanje u Rijeku i Poreč. Na putovanje se krenulo u rani jutarnjim satima 25. rujan 2018.g. Cilj ovog studijskog putovanja je bio povećanje količine znanja i vještina koje su polaznici prethodno usvojili u dosadašnjem obrazovanju kroz pohađanje nastave na edukacijama za računalnog operatera i vinogradara/podrumara. Na informatičkom odjelu Veleučilišta u Rijeci za polaznike i nastavnike je organizirano predavanje u svrhu povećanja informatičkih znanja i vještina, iako Veleučilište u Rijeci trenutno ne provodi slične programe obrazovanja dali su neke bitne upute i smjernice kako biti uspješniji u organizaciji i provedbi nastave. Nakon kraćeg druženja i okrijepe na Veleučilištu u Rijeci polaznici su autobusom krenuli dalje put Poreča gdje su posjetili vinarski odjel koji je dislocirani dio Veleučilišta u Rijeci. Na vinarskom odjelu polaznici su imali priliku obići i vidjeti laboratorij, podrum te opremu i tehnologiju kojom djelatnici raspolažu i rade. Na prezentaciji koja je održana u sklopu posjeta vinarskom odjelu u Poreču domaćin je prezentirao o dosadašnjem radu odjela, proizvodnji vina, suradnji s proizvođačima iz regije i drugim sličnim temama. Degustaciji koja je uslijedila nakon prezentacije obradovali su se polaznici, ali i nastavnici koji su imali priliku kušati vina koje proizvode studenti u suradnji s profesorima. U večernjim satima došli su u hotel, te su ostatak večeri imali slobodno za druženje. Drugi dan polaznici su proveli u Rijeci gdje su slobodno vrijeme iskoristili za razgledavanje, nakon čega su krenuli autobusom put Požege. Dojmovi polaznika i nastavnika su više nego zadovoljavajući i putovanje će ostati svima u lijepom sjećanju.

Berba grožđa u Veleučilišnom vinogradu

Polaznici u vinogradu i podrumu naučili cijeli proces proizvodnje vina

Polaznici edukacije vinogradar/ podrumar  dana 13. rujna 2018. godine sudjelovali su u berbi grožđa sorte graševina.  Berba  grožđa odradila se u vinogradu u  mjestu Podgorje u sklopu Nastavne baze klijet i spremište vina. Polaznici edukacije stečena znanja primijenili su u berbi, te su se između ostalog i dobro zabavili i uživali na svježem zraku u prirodi. Nakon obavljene berbe uslijedio je rad u podrumu na daljnjoj preradi grožđa u kojoj su uz profesora Josipa Mesića sudjelovali i sami polaznici.

Izrada poslovnih planova - prezentacija

Dana 11. rujna 2018.g. na Veleučilištu u Požegi održana je prezentacija izrađenih poslovnih planova koji su bili jedna od aktivnosti koja je kroz projekt realizirana. Na temelju poslovnih ideja koje su polaznici dali na prethodna dva predavanja pripremljeni su poslovni planovi koji  su polaznicima predani na korištenje i oni uskoro mogu započeti s njihovom realizacijom.

 

 

HNFGHDF1

Stranica 1 od 3

Agrotech

Agrotech

VUP

VUP

HZZ

HZZ

Zajedno do fondova

Zajedno do fondova

Strukturni fondovi

Strukturni fondovi

Strukturni fondovi

Strukturni fondovi
Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Veleučilišta u Požegi.